ASBIS poszerza swoją ofertę pamięci dyskowych o produkty Western Digital

Luty 04, 2009

ASBIS poszerza swoją ofertę pamięci dyskowych o produkty Western Digital

Limassol (Cypr), 3 Luty, 2009 r. – Firma ASBISc Enterprises PLC, wiodący dostawca sprzętu i oprogramowania komputerowego na rozwijające się rynki Europy, Środkowego Wschodu i Afryki (EMEA), uzupełniła swoją ofertę dysków twardych podpisując umowę dystrybucyjną z Western Digital (WD), jednym z pionierów i długofalowych liderów na rynku pamięci dyskowych.

Limassol (Cypr), 3 Luty, 2009 r. – Firma ASBISc Enterprises PLC, wiodący dostawca sprzętu i oprogramowania komputerowego na rozwijające się rynki Europy, Środkowego Wschodu i Afryki (EMEA), uzupełniła swoją ofertę dysków twardych podpisując umowę dystrybucyjną z Western Digital (WD), jednym z pionierów i długofalowych liderów na rynku pamięci dyskowych.

Zgodnie z warunkami podpisanej umowy, ASBIS została autoryzowanym sprzedawcą szerokiego zakresu produktów WD wraz z twardymi dyskami do komputerów stacjonarnych, przenośnych, urządzeń audio-video i rozwiązań pamięci masowych dla firm w całej Europie wraz z rynkami Europy Środkowej i Wschodniej poprzez centra dystrybucyjne i biura ASBIS znajdujące się w ponad 26 krajach.

“Ta strategiczna współpraca partnerska z ASBIS podkreśla zaangażowanie Western Digital na rynku Europy Środkowej i Wschodniej. Obecnie uzyskujemy większe możliwości obsługi tego rozwijającego się rynku dzięki kooperacji ze znanym partnerem o wysokiej reputacji, dzięki czemu będziemy mogli zaoferować klientom nie tylko nasze doskonałe produkty i technologie, ale również najlepsze rozwiązania związane ze sprzedażą i marketingiem zapewniające satysfakcję klientów”, powiedział Peter Edinger wiceprezes WD ds. sprzedaży na rynkach EMEA.

“Jesteśmy głęboko przekonani, że nasza współpraca z Western Digital będzie niezmiernie korzystna dla sprzedawców, dla nas, a zwłaszcza dla końcowych użytkowników pamięci dyskowych w Europie i regionie CIS”, powiedział Laurent Journoud, Wiceprezes Wykonawczy ASBIS ds. Sprzedaży i Marketingu. “Zamierzamy połączyć naszą wiedzę n/t rynku i stale rosnącą bazę klientów z ekspertyzą drugiego co do wielkości producenta twardych dysków na świecie w celu zapewnienia naszym partnerom odpowiedniego portfela produktów i pełnego wsparcia”

Na temat WD:  Jako jeden z pionierów i długofalowy lider w branży pamięci dyskowych WD zapewnia swoje produkty i usługi osobom i organizacjom, które gromadzą, zarządzają i korzystają z informacji cyfrowych. Firma produkuje niezawodne twarde dyski o wysokich parametrach, które zapewniają użytkownikom dostęp do danych, zabezpieczając jednocześnie przed ich utratą. WD stosuje swoją ekspercką wiedzę w zakresie pamięci dyskowych w opracowaniu takich produktów jak dyski zewnętrzne, przenośne i dzielone. Zapraszamy do odwiedzenia strony firmy pod adresem www.westerndigital.com w celu uzyskania szerszych informacji.

Na temat ASBIS: ASBISc Enterprises PLC (WSE: ASBIS) ma siedzibę na Cyprze i specjalizuje się w dystrybucji produktów IT od wiodących producentów na świecie takich jak: Intel, Seagate, Hitachi, Microsoft, Samsung, AMD, Toshiba i DELL. ASBIS posiada własne filie w 26 krajach, zatrudnia ponad 1000 pracowników, ma 20000 klientów, a jej dochody sięgnęły poziomu prawie 1,4 miliarda USD w 2007 r. ASBIS prowadzi również dystrybucję swoich własnych marek, Canyon (odtwarzaczy MP3, produktów sieciowych i innych gadżetów), oraz Prestigio (monitory LCD, laptopy, pamięci zewnętrzne, skórzane akcesoria USB). W celu uzyskania szerszych informacji zapraszamy do odwiedzenia strony firmy pod adresem www.asbis.com.