ASBIS otworzył 10. salon iSpace z produktami Apple w Kazachstanie

Lipiec 15, 2024

iSpace

ASBIS otworzył 10. salon iSpace z produktami Apple w Kazachstanie

Grupa ASBIS, wiodący dystrybutor z wartością dodaną, deweloper i dostawca produktów, rozwiązań i usług ICT oraz IoT na rosnących rynkach Europy, Bliskiego Wschodu i Afryki (EMEA), otworzył 10. salon iSpace z produktami Apple w Kazachstanie – tym razem w mieście Atyrau. Salon ma status Authorised Apple Reseller.

ASBIS sprzedaje produkty Apple w 11 krajach, w których jest oficjalnym dystrybutorem firmy Apple. Łącznie Grupa prowadzi obecnie na terenie swojej działalności 34 salony iSpace, w których można kupić produkty Apple.

Nowy salon iSpace jest zlokalizowany w mieście Atyrau, w centrum handlowym Infinity Mall, w którym swoje sklepy mają prestiżowe marki globalne. Atyrau to miasto, które ma ponad 300 tys. mieszkańców i wraz z Aktau jest największym kazachskim ośrodkiem miejskim nad Morzem Kaspijskim. Obecnie jest to też duży ośrodek rafinacji ropy naftowej.

W salonie iSpace w Atyrau znajduje się szereg udogodnień zaprojektowanych z myślą o zapewnieniu klientom najwyższego poziomu usług, w tym m.in.: szeroka gama najnowszych produktów marki Apple, duża powierzchnia demonstracyjna, szybkie wi-fi dla klientów, wsparcie techniczne i pomoc wyszkolonych konsultantów, ekskluzywne premiery produktów oraz specjalne warsztaty. Dodatkowo w salonie będą też dostępne oferty specjalne od partnerów takich, jak: Yandex, Ivi, Napapijri czy Marco Polo.

Kazachstan rozwija się bardzo dynamicznie, a ASBIS ma na tym rynku bardzo silną pozycję. Kraj ten jest największym naszym rynkiem działania, dlatego przykładamy do jego rozwoju szczególną uwagę. Atyrau to miasto położone na granicy dwóch kontynentów – Europy i Azji, które jest silnym ośrodkiem przerobu ropy naftowej. Naszym zdaniem ma duży potencjał rozwoju, dlatego nie mogło tu zabraknąć salonu iSpace” powiedział Serhei Kostevitch, CEO Grupy ASBIS.

Limassol, Cypr. 15 lipca 2024 r.